Hírek Tippek

A kávé szerelmeseinek tudunk egy jó programot vasárnapra

Kávékóstolóval, blend building bajnoksággal, szakmai beszélgetésekkel és minden eddiginél több kiállítóval ünnepli a kávé világnapját vasárnap a budapesti Akvárium Klubban a Kávé Napja elnevezésű rendezvény.

Szeptember végén ünneplik számos országban a kávé világnapját. Magyarországon kilencedik alkalommal fognak össze a szakma képviselői, nekik köszönhetően vasárnap hatalmas kávézóvá alakul az Akvárium Klub hallja, ahol hazai pörkölők és baristák várják a közönséget – közölték az MTI-vel a szervezők.

Tájékoztatásuk szerint a látogatók különleges (specialty) kávékkal találkozhatnak a kiállítók asztalain; csúcsminőségű arabica fajtákból készülnek a korlátlanul kóstolható espressók, filteres kávék és tejes kávéitalok. A magyarországi Michelin-csillagos éttermek kávés partnerei közül többen is jelen lesznek a rendezvényen.

Több mint százféle kávéból válogathat és kóstolhat a közönség, az extra erős koffeinbombáktól a lágy pörkölésű, citrusos csúcskávékig, de lesznek kávékoktélok, kínai teák és növényi tejalternatívával készülő desszertek is a belépő árában.

A programban szerepelnek szakmai előadások, bemutatók és a pénzdíjas Coffee Day’s Blend Building Bajnokság is, melynek során a versenyzők megalkotják a Kávé Napja kávéblendet.

A színpadi beszélgetéseken téma lesz a kávévilág helyzete a pandémia alatt és után, a magyarországi piac változásai, trendek és túlélési stratégiák kávézók és pörkölők számára, de az érdeklődők választ kaphatnak arra is, hogy lehet-e kapszulás egy specialty kávé vagy hogy miért érdeklődik egyre több barista az artizán teák iránt.

A kávé a művészeket is megihleti, így a kiállítótérben képzőművészeti alkotásokkal is találkozhat a közönség: a festéket ezúttal a kávé helyettesíti Czirok Róbert Kávé és bor a festővásznon című minikiállításán.

A fenntarthatóságot szem előtt tartva a vendégek érkezéskor újrahasznosított kávéspoharat kapnak, amit a standoknál becserélhetnek és haza is vihetnek.

Mint a közlemény kiemeli, azoknak is érdemes csatlakozni a Kávé Napjához, akik eszközöket, kiegészítőket szeretnének vásárolni a tökéletes otthoni kávéélményhez, hiszen csúcsminőségű kapszulás kávék, szemeskávé-különlegességek, háztartási kávés eszközök is helyet kapnak a standokon.

A védettségi igazolvánnyal látogatható rendezvény teljes programja a www.kavenapja.hu honlapon olvasható.

Forrás: MTI