Hírek

Szalmonellagyanú miatt hívnak vissza Kinder csokoládétermékeket

Az Európai Unió több tagállamában jelentettek Salmonella Typhimurium okozta megbetegedéseket, amelyekről bebizonyosodott, hogy a belga Arlon üzemben készült, különféle Kinder csokoládétermékekhez köthetők.

A belga élelmiszerbiztonsági hatóság kivizsgálása alapján Magyarországra is érkeztek szennyezett termékek. A Nébih megkezdte az érintett termékek nyomonkövetési vizsgálatát, a pontos termékadatokról a hivatal honlapján tájékozódhatnak a vásárlók. A táblázatot folyamatosan frissítjük.

A Ferrero Magyarország Kereskedelmi Kft. tájékoztatása alapján hazánkban az alábbi termékek lehetnek érintettek a szennyezettségben, ezért a cég ezeket elővigyázatosságból visszahívja a fogyasztóktól:

Kinder Schokobons 46g, 125g, 200g, 300g,
Kinder Surprise Maxi 100g,
Kinder Mix 198g,
Kinder Maxi Mix 133g,
Kinder Mini Eggs 250g,
Kinder Happy Moments 133g, 162g, 347g

A Ferrero Mo. Kft. tájékoztatásán túl a visszahívás kapcsán az egyes áruházláncok az alábbi tájékoztatókat jelentették meg. Az oldalakon a lenti táblázatban szereplő termékektől eltérő tételek is szerepelnek és a visszavételre vonatkozó információkat is tartalmaznak!

Aldi
https://www.aldi.hu/hu/informaciok/vasarloi-tajekoztato/kinder-termekek/
Müller
https://www.mueller.co.hu/assets/download/76/06.04.2022-Vev%C5%91i-t%C3%A1j%C3%A9koztat%C3%B3_Ferrero-Kinder-Artikel-64876.pdf
Lidl
https://www.lidl.hu/extrak/hirek-ujdonsagok
GRoby
https://www.groby.hu/cikk/termekvisszahivas
Auchan
https://www.auchan.hu/reszletek/hirek/tajekoztatas-termekvisszahivasrol-kinder-termekek

Forrás: NÉBIH