Hírek Tippek

Egy egyszerű lépés a hulladékmentesség felé: környezetbarát mosható termékek

Takács Erika egy 32 éves édesanya és vállalkozónő. Sosem volt nagy szemetelő, mindig figyelt arra, hogy a hulladék a megfelelő helyre kerüljön. Akkor még nem is sejtette mennyivel több lehetőség van a környezetvédelemben, amihez elég csak körbenézni otthonunkban. Úgy véli a mai világ médiája hatalmas segítség tud lenni a tudatosabb élet elsajátításához.

Erikának 2018-ban született meg a kisfia, akit már mosható pelenkába “öltöztetett”. Talán ott kezdődött a hulladékmentesség felé vezető útja. Egyre többet olvasott a témában, lassan leváltotta a tisztítószereket és a kozmetikumokat, illetve odafigyelt a vásárlásnál is.

Körülbelül 3 éve fogalmazódott meg benne, hogy valamit szeretne tenni ő is – nem csak a saját otthonában – a fenntartható jövőért. Akkor jött képbe a varrás, a mosható termékek készítésének ötlete. 15 éves kora óta varr, amire még a nagymamája tanította meg, ugyanis ő varrónő volt és hihetetlen kézügyességgel rendelkezett hímzés, kötés, horgolás témakörökben is. Egyébként Erika eredeti szakmája az egészségügyhöz kötődik.

Először csak néhány bevásárlózsákra gondolt, majd szépen lassan nőtte ki magát a vásárlók igényeihez mérten. Mostanra konyhai, fürdőszobai és női higiéniás termékek, valamint baba-mama termékek is kaphatók nála, melyeket örömmel készít.

A vállalkozásának neve mozaik szavakból áll, Zwea – Zero Waste Earth Awareness.  Magyar megfelelője tulajdonképpen nincs, az angol megnevezés a nemzetközi összetartozást jelképezi, mivel a Földünk védelme, tehermentesítése globális érdek. A környezetbe mi is beletartozunk, így az egészséges emberi kapcsolatok erősítése is fontos. Rohanó világunkban néha elfelejtünk megállni és kicsit ledobni az aggodalmainkat . Következő lépésként egy erre alkalmas “stop time” központot szeretne létesíteni, egy menedéket ahol lelassul, akár meg is áll az idő egy kicsit és feltöltődhetünk pozitív ingerekkel.

A Zwea termékeket egyelőre Facebook vagy Instagram üzenetekben lehet megrendelni, de készül a webshop is.

Zwea termékek
Zwea termékek
Zwea egészségügyi betétek