Tippek

Mi legyen a kamrában növényi alapú vagy gluténmentes étrendhez

Az egészséges, gluténmentes és vegán étrend kialakításához szükség van néhány olyan élelmiszerre, ami egy átlagos háztartásban nem biztos hogy fellelhető. Ezzel a listával szeretnénk azoknak segíteni, akik még kezdő vegánok, vagy nem vegánok, de barátkoznak a gondolattal, vagy egyszerűen szeretnének kevesebb állati eredetű élelmiszert fogyasztani, de nem tudják hogyan kezdjenek hozzá. Katona Zsókának a Zsoka.VitAllaltól – aki mellesleg a Vegán és Gluténmentes rovataink szakértője is – a “bevásárlólistája” nem túl hosszú és nem is a legdrágább élelmiszerek vannak rajta.

Mi legyen a kamrában?

– csicseriborsó

– csicseriborsóliszt

– köles

– kölesliszt

– hajdinaliszt

– barna rizsliszt

– gluténmentes zabpehely

– gluténmentes zabpehelyliszt (aprítóban a zabpehely lisztté őrölhető 1-2 perc alatt)

– sárga vagy vörös lencse

– sima lencse

– bab

– gluténmentes tészta

– sörélesztő pehely

– útifűmaghéj

– rizs

– krumpli

– vörös, lila és fokhagyma

– kukorica dara

– kókuszvirág cukor

– agave szirup

– mák

– mandula/dió/ tökmag

– bio hidegen sajtolt napraforgó olaj

– kezeletlen kókuszolaj

– gluténmentes növényi tej

– gluténmentes növényi tejszín

– sűrített paradicsom

– fűszerek: Himalája só, bors, paprika, őrölt fehérbors, babérlevél, római kömény, kurkuma, gyömbér, rozmaring, majoranna, petrezselyem, bazsalikom, oregánó, lestyán, fahéj, kakaópor

Sok sok zöldség és gyümölcs!

Persze más összetevőket is találhattok a receptjeiben, de az itt felsorolt alapanyagokból mindig lehet valami finomat főzni.