Magvak

Makadámdió

A makadámdiót a világ legfinomabb diójának tarják, igazi ínyencség, méltán nevezik a csonthéjasok királynőjének is.

Napi magnézium szükségletünk 58%-át, B1-vitamin szükségletünk 23%-át biztosíthatjuk mindössze egy adag makadámdió elfogyasztásával. A tiaminként is ismert B1-vitamin nélkülözhetetlen az idegrendszer, az izmok és a szívizom egészségéhez.

A makadámdióban található foszfor, kalcium, mangán és magnézium hozzájárulnak a csontok és fogak erősségének és egészségének megőrzéséhez, továbbá nagy arányban tartalmaz egyszeresen telítetlen zsírsavakat, melyek a szív- és érrendszeri betegségek prevenciójában és kezelésében fontosak lehetnek.

Gazdag fehérjében, vasban, riboflavinban, niacinban és folsavban, a többi olajos maghoz hasonlóan pedig kiváló rostforrás. Fogyasztása már rövid idő után is kedvezően hat a trombózis, a gyulladások és a koszorúér megbetegedések ellen, rendszeres fogyasztása pedig csökkenti a vér koleszterin szintjét. Erősíti az immunrendszert, jó antioxidáns, gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik.