Gyors és laktató finomság a csicseriborsós, zöldséges egytálételt, ami pár perc alatt készen van. Az a jó, hogy szinte bármilyen éppen a hűtőben fellelhető zöldséggel működik. Most egy csomag napok óta várakozó spárgával és paprikával készült, de nagyon finom hagymával és padlizsánnal, vagy cukkinivel és reszelt répával is.
Hozzávalók 2 főre:
– 1 csomag zöld spárga
– 1 kaliforniai paprika
– 1 konzerv csicseriborsó lé nélkül
– 1 evőkanál olaj (elhagyható)
– 1 evőkanál sörélesztő pehely
– 1 dl növényi (rizs vagy kókusz)krém főzéshez
– só, őrölt fehérbors, petrezselyem, lestyán, kurkuma, fokhagyma granulátum
A spárga keményebb részét levágjuk és daraboljuk. Forrásban lévő vízbe tesszük 2 percre, majd leszűrjük. Egy kis olajon a kockázott paprikával együtt és a csicseriborsóval kicsit főzzük és pirítjuk. Közben fűszerezzük és meglocsoljuk 1 dl növényi főzőkrémmel. Végül sörélesztő pelyhet szórunk rá és még 1-2 percet főzzük.