Gluténmentes Receptek Vegán

Tökfőzelék kapor nélkül

Persze így teljesen más az ízvilág, de nagyon finom. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók 4 főre:

– 1 főzőtök tisztítva, kockázva

– 1 nagy fej vöröshagyma

– 4-5 gerezd fokhagyma

– 1-2 közepes répa

– só, bors, paprika, petrezselyem

– 2 evőkanál olaj (elhagyható)

– 1 nagyobb evőkanál csicseri/zabpehely/ köles liszt

– 2 dl kókusz főzőkrém

A hagymákat kockázzuk és az olajon megdinszteljük, a karikákra vágott répát is hozzáadjuk. Kevergetjük és közben fűszerezzük is, kivéve a petrezselymet. Felengedjük egy kis vízzel, hogy a répákat ellepje és főzzük kb 5-6 percig, hogy félig megpuhuljanak a répaszeletek. Hozzáadjuk a tököt is és még sózzuk egy kicsit. Kb 2-3 dl vizet adunk hozzá és mindent puhára főzünk. Közben a habaráshoz a kókuszkrémbe keverünk 1 evőkanál lisztet, egy pici sót és 1 szedőkanál levet a főzelékről. Ezt csomómentesre keverjük és visszaöntjük folyamatos kevergetés mellett a főzelékre. Megszórjuk petrezselyemmel és főzzük még 1-2 percig, amíg be nem sűrűsödik.