Gluténmentes Receptek Vegán

Torta alap

Sok csokival töltve, de középen kettévágva baracklekvárral vagy vanília krémmel megkenve is nagyon finom.

Hozzávalók kb 16 szeletes formához/ tortakarikához:

– 1 bögre (2,5dl) mandulaliszt

– 1 bögre hajdinaliszt

– 1 bögre köles pehely

– 2/3 bögre barna nádcukor/ kókuszvirág cukor

– 2 evőkanál útifű maghéj

– 1 teáskanál szódabikarbóna

– 2 evőkanál citromlé

– 2,5 bögre rizstej / más növényi tej is jó, de akkor lehet, hogy több cukor kell hozzá

– 1/4 bögre natúr kakaópor (elhagyható, akkor natúr lesz)

– 2-3 evőkanál reszelt csoki, csoki csepp, vagy kandírozott gyümölcs (elhagyható)

A száraz összetevőket egy keverőtálban összekeverjük habverővel. A rizstejhez (az első bögréhez) hozzáadjuk a citromlevet és a tálba öntjük, illetve a többi rizstejet is hozzáadjuk. Alaposan elkeverjük az egészet. A muffintészta állagú masszát beleöntjük a kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt formába és 160 fokon (légkeveréses) 35-40 percig sütjük.