Gluténmentes Receptek Vegán

Zöldséges muffin

Kockázzunk egy fej lilahagymát és pár szelet piros és zöld kápia paprikát. Elkeverjük 1 evőkanál citromlével.

Egy másik tálban összekeverünk:

-1/2 bögre (1 bögre 2,5 dl) hajdinalisztet

-1/2 bögre csicseriborsó lisztet

– sót, fekete sót (elhagyható)

– őrölt fehérborsot

– fűszer paprikát

– koriandert

– 1 lapos teáskanál szódabikarbónát

Annyi vizet adunk hozzá, hogy a palacsinta tésztánál sűrűbb, de önthető muffin állagú legyen a keverék.

Elkeverjük a zöldségekkel és egy kis olajjal átkent bármilyen alakú szilikon formákba kanalazzuk.

Alul felül sütős programon 180 fokon vagy légkeverésesen 160 fokon kb 20-30 perc alatt készre sül.