Vagy inkább tészta nélküli lasagne ?! Hmm.. nem is tudjuk. Egy valami biztos, hogy ez nagyon nagyon finom.
Egy kisebb kínai kelt levelekre szedünk és előfőzzük. Forrástól számítva 3-5 percig főzzük, hogy ne essen szét. Lecsöpögtetjük alaposan róla a vizet, és egy nagy szűrőben hagyjuk kihűlni.
Közben kölest főzünk: bő, minimum háromszoros vízben szétfőzünk egy nagyobb bögre kölest. Főzés előtt alaposan leöblítjük. Amikor megfőtt, akkor adunk hozzá 3-4 evőkanál olajat, sót, őrölt szerecsendiót, fehér borsot és egy botmixerrel elkezdjük turmixolni. Közben langyos vizet öntünk hozzá, annyit, hogy jó krémes, de kenhető is legyen, mint a besamel mártás.
Készítünk még egy adag vöröslencse bolognait is:
Egy vöröshagymát kockázunk és egy kis olajon dinszteljük. Kb 100-150g vöröslencsét átmosunk és a hagymához adjuk. Felöntjük kb 3dl vízzel (főzés közben adhatunk még hozzá vizet, amíg a lencse meg nem puhul, de ne maradjon túl sok leve) és puhára főzzük. Közben persze sózzuk, borsozzuk. Amikor megpuhult a lencse, akkor 100g sűrített paradicsomot, petrezselymet, oregánót és bazsalikomot adunk hozzá és még 1-2 percig így főzzük.
Végül egy hőálló üvegtálba rétegezzük a kínai kelt, a köleskrémet és a vöröslencsét. 170 fokon (légkeveréses) 20 percet, majd 180 fokon (légkeveréses) még 10 percig készre sütjük