Gluténmentes Receptek Vegán

Rakott kínai kel

Vagy inkább tészta nélküli lasagne ?! Hmm.. nem is tudjuk. Egy valami biztos, hogy ez nagyon nagyon finom.

Egy kisebb kínai kelt levelekre szedünk és előfőzzük. Forrástól számítva 3-5 percig főzzük, hogy ne essen szét. Lecsöpögtetjük alaposan róla a vizet, és egy nagy szűrőben hagyjuk kihűlni.

Közben kölest főzünk: bő, minimum háromszoros vízben szétfőzünk egy nagyobb bögre kölest. Főzés előtt alaposan leöblítjük. Amikor megfőtt, akkor adunk hozzá 3-4 evőkanál olajat, sót, őrölt szerecsendiót, fehér borsot és egy botmixerrel elkezdjük turmixolni. Közben langyos vizet öntünk hozzá, annyit, hogy jó krémes, de kenhető is legyen, mint a besamel mártás.

Készítünk még egy adag vöröslencse bolognait is:

Egy vöröshagymát kockázunk és egy kis olajon dinszteljük. Kb 100-150g vöröslencsét átmosunk és a hagymához adjuk. Felöntjük kb 3dl vízzel (főzés közben adhatunk még hozzá vizet, amíg a lencse meg nem puhul, de ne maradjon túl sok leve) és puhára főzzük. Közben persze sózzuk, borsozzuk. Amikor megpuhult a lencse, akkor 100g sűrített paradicsomot, petrezselymet, oregánót és bazsalikomot adunk hozzá és még 1-2 percig így főzzük.

Végül egy hőálló üvegtálba rétegezzük a kínai kelt, a köleskrémet és a vöröslencsét. 170 fokon (légkeveréses) 20 percet, majd 180 fokon (légkeveréses) még 10 percig készre sütjük