Gluténmentes Receptek Vegán

Tárkonyos karfiolleves

Egy közepes karfiolt rózsákra szedünk és egy nagy edénybe tesszük karikára vágott sárga és fehérrépával, kockázott karalábéval, zellerrel és egy kis krumplival. 1 öntet olíva olajon egy kicsit átforgatjuk, csak hogy itt-ott kicsit megsüljenek a zöldségek, mert úgy jobban kijönnek az ízek. Felengedjük vízzel, úgy hogy bőven ellepje a zöldségeket. Közben sózzuk, őrölt fehérborsot, sok tárkonyt és egy pici koriandert is teszünk bele (elhagyható).

Szinte teljesen puhára főzzük a zöldségeket, de lassú tűzön, hogy a karfiol ne essen szét.

Az utolsó 5 percben adunk hozzá 2,5 dl kókuszkrém és 2 evőkanál kölesliszt csomómentes keverékét (behabarjuk). Összefőzzük és közben kevergetjük, hogy egyenletesen kicsit sűrűsödjön a leves. Végül 1 citrom levét is elkeverjük benne.