Ez a krémes, kicsit fűszeres gomba mostanában hetente készül nálunk. Rizzsel vagy pirítósra is nagyon finom.
Hozzávalók 3-4 főre:
– 12-15 nagy fej csiperke gomba
– 1 nagyobb fej vöröshagyma
– 3-4 gerezd fokhagyma
– 2-3 evőkanál olaj
– 2,5 dl kókusz főzőkrém (én Alpro főzőkrémet használtam)
– 1-2 evőkanál csicseriborsó liszt
– só
– őrölt fehérbors
– Garam Masala fűszerkeverék
– kurkuma
– lestyán
– petrezselyem
– koriander
– sörélesztő pehely (gluténmentes)
A hagymákat aprítjuk (kisebb kockákra), majd az olajon dinszteljük pár percig. A tisztított és szintén kockázott gombákat hozzáadjuk és fűszerezzük, kivéve a zöldfűszerek. Időnként megkeverjük és úgy főzzük, amíg a gomba levet eresztett, majd a lé elfő. Ekkor adjuk hozzá a petrezselymet, koriandert és a lestyánt.
Közben egy tálban csomómentesre keverjük a kókuszkrémet az 1-2 evőkanál csicseri liszttel. (A liszt mennyisége függ a főzőkrém sűrűségétől, az Alpro kókuszkrémhez 2 evőkanálra volt szükség.)
Ezt a keveréket öntjük a gombához és folyamatos kevergetés mellett főzzük 2-3 percet, amíg besűrűsödik. Természetesen keverünk közben hozzá egy nagy evőkanál sörélesztő pelyhet.