Gluténmentes Receptek Vegán

Sült kelkáposzta

Hozzávalók:

– 1 nagyobb fej kelkáposzta

– 2,5 dl kókuszkrém főzéshez

– 1-2 evőkanál csicseriborsó liszt (attól függ mennyire sűrű a kókuszkrém)

– 1-2 evőkanál olaj (elhagyható)

– 1 púpozott evőkanál sörélesztő pehely (gluténmentes)

– só

– őrölt fehérbors

– 1 púpozott teáskanál tikka masala indiai fűszerkeverék

A kelkáposztát félbe vágjuk és kivágjuk a torzsáját. Sós vízben előfőzzük (forrástól kb 10 perc), majd óvatosan egy hőálló tálba tesszük egymás mellé a két fél káposztát.

Az öntet hozzávalóit elkeverjük egy tálban és amikor kb csomómentes lett, akkor a kelkáposztákra kenjük. A legjobb, ha jut a levelek közé is.

180 fokon (légkeveréses) vagy 200 fokon (alul-felül sütő) addig sütjük, amíg itt-ott a szélek megpirultak