Gluténmentes Receptek Vegán

Fűszeres gomba

Ez a krémes, kicsit fűszeres gomba mostanában hetente készül nálunk. Rizzsel vagy pirítósra is nagyon finom.

Hozzávalók 3-4 főre:

– 12-15 nagy fej csiperke gomba

– 1 nagyobb fej vöröshagyma

– 3-4 gerezd fokhagyma

– 2-3 evőkanál olaj

– 2,5 dl kókusz főzőkrém (én Alpro főzőkrémet használtam)

– 1-2 evőkanál csicseriborsó liszt

– só

– őrölt fehérbors

– Garam Masala fűszerkeverék

– kurkuma

– lestyán

– petrezselyem

– koriander

– sörélesztő pehely (gluténmentes)

A hagymákat aprítjuk (kisebb kockákra), majd az olajon dinszteljük pár percig. A tisztított és szintén kockázott gombákat hozzáadjuk és fűszerezzük, kivéve a zöldfűszerek. Időnként megkeverjük és úgy főzzük, amíg a gomba levet eresztett, majd a lé elfő. Ekkor adjuk hozzá a petrezselymet, koriandert és a lestyánt.

Közben egy tálban csomómentesre keverjük a kókuszkrémet az 1-2 evőkanál csicseri liszttel. (A liszt mennyisége függ a főzőkrém sűrűségétől, az Alpro kókuszkrémhez 2 evőkanálra volt szükség.)

Ezt a keveréket öntjük a gombához és folyamatos kevergetés mellett főzzük 2-3 percet, amíg besűrűsödik. Természetesen keverünk közben hozzá egy nagy evőkanál sörélesztő pelyhet.