Gluténmentes Receptek Vegán

Sárgarépás lencse “vagdalt”

A legjobb, hogy hidegen is tökéletes szendvicsbe, vagy saláta mellé.

Hozzávalók 1 kisebb rúdhoz (kb 2-3 főnek, ha van hozzá köret is):

– 2 db répa

– 1 fej vöröshagyma

– 2 gerezd fokhagyma

– só

– klasszikus fasírt fűszerkeverék (adalék mentes) sima üzletben is megtalálható, nem kell bio boltba szaladni miatta 😉

– egy kis kurkuma, mert szebb színe lesz tőle

– 250g főtt lencse (lehet konzerv is)

– 1 teáskanál útifűmaghéj

– 1 evőkanál barna rizsliszt

– 1 evőkanál hajdinaliszt (a lisztek zabliszttel is helyettesíthetők)

– 2 evőkanál olaj (vízzel helyettesíthető)

A répát és a hagymákat lereszeltjük és az olajon egy serpenyőben dinszteljük pár percig. Fűszerezzük, majd a lé nélküli főtt lencsét is hozzáöntjük. Főzzük így még 2-3 percig. A liszteket és az útifűmaghéjat egy külön tálban alaposan elkeverjük, majd a répás lencséhez adjuk és jól elkeverjük. Sütőformámba is rakható, de egy nagyobb tepsi sütőpapírral is megfelel. 180 fokon (légkeveréses) sütjük 15-20 percet. A lényeg, hogy kívül jó ropogós legyen.

Ha kicsit kihűlt lehet is szeletelni.