Hozzávalók a sós gofrihoz 2 főre (kb 4-5 gofri)
– 4 púpozott evőkanál csicseriborsó liszt
– 2 púpozott evőkanál hajdinaliszt
– 1 lapos evőkanál útifűmaghéj
– 1 evőkanál sörélesztőpehely (elhagyható)
– 1/2 teáskanál szódabikarbóna
– 1 evőkanál citromlé
– 2 evőkanál olaj
– só és ízlés szerint egyéb fűszerek
– víz
A száraz összetevőket és a fűszereket (most csak sót) elkeverjük, a citromlevet 1 dl vízzel külön egy pohárban összekeverjük.
A citromos vizet a száraz összetevőhöz öntjük és azonnal egy habverővel elkezdjük keverni, közben öntünk még hozzá sima langyos vizet is, annyit, hogy sűrű (amerikai típusú) palacsinta tésztát kapjunk. Kis olajat teszünk még hozzá, és azzal is alaposan elkeverjük. Közben a gofri sütőt előmelegítjük és szuper, nem ragadós, kívül ropogós, belül puha gofrikat sütünk.
Egyszerű avokádó-citrom-cocktail paradicsom krémet turmixolhatunk hozzá.