Gluténmentes Receptek Vegán

Cukkini lepény kapros öntettel

1 nagyobb cukkinit és 3-4 gerezd fokhagymát lereszelünk, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá 1 evőkanál citromlevet és összekeverjük. Hagyjuk állni 10 percet, amíg a cukkini levet ereszt, majd keverjünk hozzá 3 nagy evőkanál csicseri lisztet és annyi Szafi free expressz lisztkeveréket, hogy kanállal jól formázható massza lett. Szafi liszt helyett tehetünk bele bake free- de szinte bármi más kész lisztkeveréket is. Ha sima zabpehely, köles vagy hajdina lisztet használunk, akkor a liszthez keverjünk 1/2 teáskanál szódabikarbónát is.

Egy jó serpenyőben akár olaj nélkül is süssük meg a kanállal formázott lepénykék mindkét oldalát közepes hőfokon kb 2-3 percet oldalanként.

A kapros öntet is nagyon egyszerű:

Kb 2 dl kókusz főzőkrémet elkezdünk melegíteni és teszünk bele sót, sok kaprot, nyomunk bele 2 gerezd fokhagymát és 1/2 citrom levét.

Közben 1 dl vízzel kikeverünk 1 lapos evőkanál keményítőt és a krémhez öntjük.

Folyamatos keverés mellett besűrűsödik és tálalhatjuk is.