Ennek az elkészítése kb. 20 perc és nagyon finom.
Hozzávalók 2 éhes felnőttnek:
– 2db közepes édesburgonya
– 1 db közepes burgonya
– 2-3 evőkanál olaj
– 2 fej lilahagyma
– 1 db padlizsán
– só, bors paprika
– bio vegeta
Az édesburgonyákat tisztítjuk és daraboljuk. Egy edényben feltesszük főni a kisebb kockákra vágott krumplival együtt és bő sós, vegetás vízben puhára főzzük.
Közben a hagymákat apróra kockázzuk és olajon megdinszteljük pár percig. Sóval, borssal fűszerezzük, majd hozzáadjuk az apróra vágott padlizsánt is. Gyakori kevergetés mellett jól összefőzzük és mielőtt megpirulna, teszünk még hozzá 1 teáskanál paprikát. Pirítjuk így pár percet. A főtt édesburgonyáról leöntjük a főzővizet (ezt szuperül felhasználhatjátok sütőtökkrém vagy bármi más krémleves készítéséhez + fagyasztható egy dobozban, nem kell azonnal felhasználni) kicsit összetörjük krumplinyomóval és a pirított hagymás padlizsánhoz keverjük.