Gluténmentes Receptek Vegán

Hagymás, padlizsános tört édesburgonya

Ennek az elkészítése kb. 20 perc és nagyon finom.

Hozzávalók 2 éhes felnőttnek:

– 2db közepes édesburgonya

– 1 db közepes burgonya

– 2-3 evőkanál olaj

– 2 fej lilahagyma

– 1 db padlizsán

– só, bors paprika

– bio vegeta

Az édesburgonyákat tisztítjuk és daraboljuk. Egy edényben feltesszük főni a kisebb kockákra vágott krumplival együtt és bő sós, vegetás vízben puhára főzzük.

Közben a hagymákat apróra kockázzuk és olajon megdinszteljük pár percig. Sóval, borssal fűszerezzük, majd hozzáadjuk az apróra vágott padlizsánt is. Gyakori kevergetés mellett jól összefőzzük és mielőtt megpirulna, teszünk még hozzá 1 teáskanál paprikát. Pirítjuk így pár percet. A főtt édesburgonyáról leöntjük a főzővizet (ezt szuperül felhasználhatjátok sütőtökkrém vagy bármi más krémleves készítéséhez + fagyasztható egy dobozban, nem kell azonnal felhasználni) kicsit összetörjük krumplinyomóval és a pirított hagymás padlizsánhoz keverjük.