Gluténmentes Receptek Vegán

Medvehagyma pesztó

Salátára öntetnek, tésztára, de a reggeli pirítósra is tökéletes!

Hozzávalók:

– 1 nagy csokor friss medvehagyma

– 5 szem makadámdió (helyettesíthető fenyőmaggal, vagy héj nélküli mandulával)

– 1 púpozott teáskanál sörélesztő pehely

– ízlés szerint citromlé

– só

– 1-1,5 dl extra szűz olíva olaj

A medvehagymát jól átmossuk és a szárának a végeit levágjuk. Minden hozzávalót aprítóba teszünk és közepesen krémesre mixelünk. Hűtőben 3-4 napig is eláll, de nálunk 1-2 nap alatt elfogy.

Jó ötlet friss medvehagymát lefagyasztani ilyenkor és amikor megkívánjuk, akkor pár perc alatt készíthetünk belőle friss pestót. Próbáljátok ki spenóttal, rukkolával vagy a klasszikus bazsalikommal, de ha nem medvehagymából készítitek, akkor adjatok hozzá egy gerezd fokhagymát is.