Hozzávalók:
– 1 nagyobb fej kelkáposzta
– 2,5 dl kókuszkrém főzéshez
– 1-2 evőkanál csicseriborsó liszt (attól függ mennyire sűrű a kókuszkrém)
– 1-2 evőkanál olaj (elhagyható)
– 1 púpozott evőkanál sörélesztő pehely (gluténmentes)
– só
– őrölt fehérbors
– 1 púpozott teáskanál tikka masala indiai fűszerkeverék
A kelkáposztát félbe vágjuk és kivágjuk a torzsáját. Sós vízben előfőzzük (forrástól kb 10 perc), majd óvatosan egy hőálló tálba tesszük egymás mellé a két fél káposztát.
Az öntet hozzávalóit elkeverjük egy tálban és amikor kb csomómentes lett, akkor a kelkáposztákra kenjük. A legjobb, ha jut a levelek közé is.
180 fokon (légkeveréses) vagy 200 fokon (alul-felül sütő) addig sütjük, amíg itt-ott a szélek megpirultak