Hozzávalók 4 főre:
– 6-8 db közepes paprika
– 150-200g rizs
– 2 fej vöröshagyma
– 2-3 evőkanál olaj
– 1 konzerv vagy főtt csicseriborsó (lé nélkül)
– só, bors, paprika
– 1 l passzírozott paradicsom
– kókuszvirág/barna nád vagy más cukor, esetleg édesítő
A rizst megfőzzük. Egy serpenyőben az aprított hagymát az olajon megdinszteljük, majd fűszerezzük. Hozzáadjuk a csicseriborsót és a főtt rizst, majd 1-2 percig még így kevergetjük, utána levesszük a főzőlapról. A paprikákat megmossuk és a közepét mindnek kivágjuk.
Óvatosan, de jól megtömjük a paprikákat a rizses keverékkel, utána egy nagy edénybe rendezzük őket. Felöntjük a passzírozott paradicsommal és annyi vízzel, hogy ellepje a paprikákat. Kicsit sózzuk és cukrozzuk is. Lassan főzzük alacsony lángon addig, hogy a paprika kicsit megpuhuljon, ami forrástól számított kb 15 -20 perc.