Gluténmentes Receptek Vegán

Csicseriborsóval töltött paprika

Hozzávalók 4 főre:

– 6-8 db közepes paprika

– 150-200g rizs

– 2 fej vöröshagyma

– 2-3 evőkanál olaj

– 1 konzerv vagy főtt csicseriborsó (lé nélkül)

– só, bors, paprika

– 1 l passzírozott paradicsom

– kókuszvirág/barna nád vagy más cukor, esetleg édesítő

A rizst megfőzzük. Egy serpenyőben az aprított hagymát az olajon megdinszteljük, majd fűszerezzük. Hozzáadjuk a csicseriborsót és a főtt rizst, majd 1-2 percig még így kevergetjük, utána levesszük a főzőlapról. A paprikákat megmossuk és a közepét mindnek kivágjuk.

Óvatosan, de jól megtömjük a paprikákat a rizses keverékkel, utána egy nagy edénybe rendezzük őket. Felöntjük a passzírozott paradicsommal és annyi vízzel, hogy ellepje a paprikákat. Kicsit sózzuk és cukrozzuk is. Lassan főzzük alacsony lángon addig, hogy a paprika kicsit megpuhuljon, ami forrástól számított kb 15 -20 perc.