Gluténmentes Receptek Vegán

Kukoricakrémleves

A kukoricakrémleves az egyik legegyszerűbb étel, de mégis mindenki szereti és feldobja az ebédet vagy a vacsorát. Fagyasztott vagy akár konzerv kukoricából is tökéletes és tényleg 10 perc alatt készen van.

Egy fej vöröshagymát aprítunk és egy kis olajon 1-2 percig dinszteljük. A fagyasztott kukoricát hozzáöntjük és elkeverjük. Felengedjük dupla mennyiségű vízzel és ízesítjük sóval, őrölt fehérborssal és egy kis bio vegetával. Főzzük így 5 percet (konzerv kukoricának elég 1-2 perc is) majd hozzáadunk 2,5 dl kókusz főzőkrémet (más növényi krém is jó) és természetesen 1 nagy evőkanál sörélesztő pelyhet. 1-2 percig összefőzzük még, majd a levest krémesre turmixoljuk egy botmixerrel.